Biografie van Z3

Z3 – Die drei Zillertaler - Biographie

Rond 2000 speelden Josef en Herbert in een trio "Zillertal Express" en zochten nog een harmonikaspeler voor enkele optredens. Herbert had een idee om Stefan hiervoor te vragen die toen 18 jaar was. Hij ging hier mee akkoord en na enkele keren proef spelen stond hij dan op de bühne. Ondanks dat ze goed met elkaar overweg konden, was het jammer dat ze niet in deze bezetting verder konden. Het was jammer dat  ZiM toen al was opgericht waar Herbert en Josef toen gingen spelen. Men had daar al enkele maanden proef gespeeld en alle affiches waren al klaar en daarmee was er geen weg meer terug.

Herbert en Josef kwamen met ZiM overal in Europa en waren succesvol. De groep ZiM had naam gemaakt en was een begrip geworden. Net op het punt dat alles goed begon te draaien bij ZiM vroegen Herbert en Josef zich af of ze hier wel mee verder wilden. Na weken van overleggen hebben ze besloten dat het beste was om uit elkaar te gaan hetgeen ook is gebeurd.

Terugkijkend op de periode bij ZiM hebben ze overwegend wel goede tijden gehad als je b.v. kijkt naar een optreden tijdens het Open-Air van de Zillertaler Schürzenjäger waar 10.000 mensen waren en in 2007 bij de Feurwehr Sternfahrt in Stumm 5000 mensen op de tafels stonden. Dat beleeft niet iedere muzikant.

Daarna kwam de periode hoe moet het nu verder?
Stoppen was geen optie. In de tussenliggende tijd heeft Stefan met een of andere groep wat gedaan maar kon zich daar niet in vinden. Hij had een gitarist nodig voor hulp bij een optreden. Deze werd gevonden in de persoon van Herbert. Dit ging zo goed dat zij besloten als duo met elkaar verder te gaan.

Omdat Stefan al herhaaldelijk  aangaf dat het hem toentertijd (2000) met Josef en Herbert goed bevallen was, kwam het idee om een nieuwe band op te richten. Stefan was hier eigenlijk wel de oprichter van? Een ander probleem was dat deze band nog een naam moest hebben. Er kwamen direkt 2 namen. Door Lois Neuner van Lachgas, Der flotte Dreier enz. Albin Frankhauser (Zillertaler Mander) stelde voor om hun "Z3 die drei Zillertaler" te noemen. Dit werd het ook uiteindelijk.

Hiermede was dan Z3 - Die drei Zillertaler geboren, Dat is dan het verhaal hoe Z3 ontstaan is. Ze zijn natuurlijk benieuwd hoe hun muzikale toekomst er gaan uit zien maar zoals Z3 nu speelt gaat dit zeker wel goed komen. Zij hebben door de loop van de jaren heen buiten Oostenrijk al opgetreden in Duitsland, Nederland Zwitserland en Italië. Wij als fanclub hopen natuurlijk ook dat het Z3 goed gaat en ook mogelijk wat meer in Nederland te zien is. Dan een ding nog hun lijfspreuk:

Aller guten Dinge sind 3, nämlich Z3.